Federatie van Nederlandse Ruitersportcentra FNRS. Professioneel met paarden.
Opleidingen voor instructeurs

Waar zou de paardensport zijn zonder instructeurs? De FNRS vindt goed opgeleide instructeurs heel belangrijk en werkt daarom nauw samen met professionele partijen om u te ondersteunen in de opleiding van uw personeel. Opleidingen en bijscholingen zijn er op elk niveau en worden georganiseerd door de KNHS.

ist-2.png
1
Opleidingen

De FNRS hecht veel waarde aan het opleiden en bijscholen van instructeurs, in samenwerking met de KNHS. De KNHS helpt graag met een carrière in de paardensport en het vergroten van eigen kennis en vaardigheden door middel van gekwalificeerde opleidingen op elk niveau. Op de website van de KNHS vindt u alle informatie over deze opleidingen, startkwalificaties en data.

 

1
Aspirant-instructeursopleiding

De opleiding tot aspirant-instructeur is bedoeld voor mensen die in de toekomst de KNHS-instructeursopleiding willen volgen. Het is dus geen verplichte opleiding. De opleiding tot aspirant-instructeur is wel heel geschikt als voorbereiding op de instructeursopleiding.

Met het diploma mag de aspirant-instructeur drie jaar lesgeven op een accommodatie met een veiligheidscertificaat.

1
Manege-instructeursopleiding

Een goede manege-instructeur is goud waard. Daarom is er een speciale variant van de opleiding Instructeur Basissport, de manege-instructeursopleiding. Voor deze opleiding is een aanstelling bij een FNRS-manege verplicht.

1
Licentie voor instructeurs

De KNHS hanteert een licentiesysteem voor instructeurs en officials. Een licentie is enerzijds het bewijs dat je gekwalificeerd bent om instructie te geven, anderzijds dat je je regelmatig laat bijscholen en zo op de hoogte blijft van de ontwikkelingen in de sport.

Heeft u vragen over het licentiereglement? Neem dan contact op met de afdeling Opleidingen van de KNHS via opleidingen@knhs.nl of bel 0577-408260.