Federatie van Nederlandse Ruitersportcentra FNRS. Professioneel met paarden.
Praktijkverhalen

De FNRS ziet dagelijks veel inspirerende casussen voorbij komen en deelt deze praktijkverhalen graag met andere ondernemers én de buitenwereld. Hier vindt u verhalen uit de praktijk over zaken als duurzaamheid, opleidingen, financiën, accommodatiebeheer en commercie. Om inspiratie op te doen voor uw eigen bedrijf en aan de buitenwereld te laten zien wat er allemaal ondernomen wordt in de hippische sector.

Bent u ook trots op wat u doet? En wilt u daar meer over vertellen? Via het aanmeldformulier in de link hieronder kunt u zich opgeven. Dan staat uw praktijkverhaal binnenkort ook online.

manege-2.png
1
Praktijkverhaal delen

Bent u ook trots op wat u doet? En wilt u daar meer over vertellen? Via onderstaande link komt u bij het aanmeldformulier. Vul uw gegevens en een korte omschrijving van de casus in. De FNRS neemt vervolgens contact met u op voor het inplannen van een interview. Zo laat u ook aan de buitenwereld zien wat er allemaal ondernomen wordt in de hippische sector!

1
Arbo, RI&E & veiligheid

Gezond en veilig werken begint met het opstellen van een risico-inventarisatie, maar kent uiteraard nog veel meer aspecten. In deze praktijkverhalen leest u hoe andere ondernemers het organiseren van veiligheid en het stimuleren van veilig gedrag aanpakken.

1
Bedrijfsadvies

Het runnen van een bedrijf is een vak apart, waarbij veel verschillende factoren komen kijken. Op de volgende pagina vindt u inspirerende casussen op het gebied van bedrijfsvoering, kwaliteit, bedrijfsplannen en aanverwante zaken.

1
Commercie en communicatie

Paardrijden is een bijzondere, unieke sport. Als trotse ondernemer wilt u natuurlijk iedereen vertellen hoe leuk het is om op uw bedrijf te komen rijden of een paard te stallen, maar ook uw bestaande klanten op een goede manier informeren. Ontdek hoe andere FNRS-ondernemers dit aanpakken.

1
Financiën

Hoe u het ook wendt of keert: rendement behalen met uw bedrijf is van levensbelang. Maar hoe doen anderen dat? En kunt u daar iets mee op uw eigen bedrijf? Om u te inspireren zijn er op deze pagina een aantal praktijkverhalen van FNRS-ondernemers verzameld.

1
Personeel

Zonder voldoende goed personeel kunt u geen bedrijf runnen. Personeel is daarom erg belangrijk. Op deze pagina vertellen ondernemers alles over arbeidsvoorwaarden, contracten en andere personeelszaken.

1
Ruimtelijke ordening

Ruimtelijke ordening is vaak maatwerk. De toepassing van de regels verschilt per gemeente, locatie en bedrijf en vraagt soms om creatieve oplossingen. Dat maakt de verhalen van andere FNRS-ondernemers zeer waardevol. Wellicht geven deze praktijkverhalen u nieuwe inzichten.

1
Ruiteropleiding

FNRS-ruitersportcentra maken gebruik van de ruiteropleidingen van de KNHS. Maar binnen de kaders van de bronzen en zilveren ruiteropleiding zijn er tal van creatieve mogelijkheden. Hoe doen andere FNRS-ondernemers het?

1
Wedstrijden

Naast reguliere wedstrijden zijn er natuurlijk ook nog talloze andere wedstrijdmogelijkheden voor elke doelgroep te bedenken. Om uw creativiteit op gang te helpen en te laten zien hoe andere ondernemers dit aanpakken, staan op deze pagina meerdere wedstrijdgerelateerde praktijkverhalen.

1
Overige evenementen

Naast ruiteropleidingen en wedstrijden is er natuurlijk nog veel meer te beleven op hippische bedrijven! Deze praktijkverhalen gaan over verschillende evenementen. Hoe kwamen de ondernemers op het idee, hoe is het uitgevoerd en wat levert het op?

1
Accommodatiebeheer

Uw accommodatie is het visitekaartje van uw bedrijf. U wilt graag dat het er op en top uitziet, maar hoe haalt u het meest uit uw accommodatie? En hoe doen andere ondernemers dat? Om die vragen te beantwoorden heeft de FNRS op deze pagina een aantal inspirerende verhalen voor uw verzameld.

1
Horeca

U wilt uw klanten graag voorzien van een hapje en een drankje, maar wat valt er nog meer uit de horeca-afdeling van uw bedrijf te halen? In deze praktijkverhalen leest u wat andere FNRS-ondernemers doen op kantinegebied.

1
Kwaliteit

De FNRS staat voor kwaliteit en daarmee uw bedrijf ook. In deze praktijkverhalen leest u hoe andere ondernemers naar het hoogst haalbare streven.

1
Duurzaamheid

Energiebesparen en duurzaamheid zijn belangrijke thema's. Maar hoe kun je besparen? En wat zijn duurzame opties voor uw bedrijf? Om u wat om weg te helpen, hebben we op deze pagina een aantal inspirerende praktijkverhalen verzameld.