Federatie van Nederlandse Ruitersportcentra FNRS. Professioneel met paarden.
Diensten en producten

Naast de ondersteuning door brancheontwikkeling en belangenbehartiging helpt de FNRS u ook op weg met een uitgebreide dienstverlening. Van advies tot gestandaardiseerde contracten en van collectieve voordelen tot commerciële ondersteuning.

Op deze pagina vindt u een overzicht van de verschillende diensten en producten die de FNRS heeft ontwikkeld om het ondernemen gemakkelijker te maken. Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u altijd contact opnemen met de Ondernemersdesk.

ist-4.png
1
Kennis en inspiratie

De FNRS heeft heel veel actuele en relevantie informatie over de hippische sector en ondernemen. Op deze pagina maken wij deze informatie voor u toegankelijk. U vindt er onder andere informatie over commercie, financiën en btw en personeelszaken. Ook staan hier alle contacten en overeenkomsten.

1
Collectieve voordelen & partners

FNRS-leden ontvangen flinke kortingen op diverse producten en diensten. Zo is er een collectieve verzekering die u vaak honderden euro's bespaart, korting voor FNRS-leden voor muziekrechten aan Buma/Stemra en SENA.
Daarnaast is er voordeel voor u op o.a. horeca-inkopen, afvalverwerking, fourage en boekhoud- en softwareprogramma's.

1
Ondernemersbijeenkomsten

Professioneel bezig zijn betekent voor u om over de grenzen van het eigen erf heen te kijken. Op de hoogte blijven van ontwikkelingen, kennis delen en leren van elkaar. De FNRS helpt u door diverse cursussen, bijeenkomsten en evenementen te organiseren.

1
Officials opleiding & bijeenkomst

Ook om juryleden en examinatoren op te leiden en bij te scholen geeft de KNHS cursussen en bijscholingen. 

1
Ruiterpaspoort en -opleidingen

Het Ruiterpaspoort is verplicht voor iedere ruiter op een FNRS-ruitersportcentrum. Ruiters kunnen hierdoor deelnemen aan opleidingen, kennismaken met de wedstrijdsport en profiteren van kortingen en acties. En dat is weer goed voor uw bedrijf.

Sinds de invoering van het ruiterpaspoort is de gemiddelde lidmaatschapsduur van manegeruiters met een jaar gestegen. 

1
Zit- en springcompetitie

De FNRS is de grondlegger van verschillende competities, zoals de succesvolle FNRS Zitcompetitie by Harry's Horse en de FNRS Springcompetitie. De organisatie van deze competities is sinds 2016 in handen van de KNHS.

Voor alle carrouselteams die wedstrijden willen rijden organiseert de Verenigde Carrouselclubs Nederland (VCN) carrouselkampioenschappen.